Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ...

 ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ...

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ...
ΑΡΑΓΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ Ο ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ;;;
Ο Διονύσιος Σολωμός δεν έλαβε μέρος στα πολεμικά γεγονότα τού ΄21 αν και τότε ήταν νέος 23 ετών, υγιέστατος. Ποτέ του δεν κράτησε όπλο ούτε καν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ακόμα και μετά την απελευθέρωση.
Αν και διέθετε μεγάλη περιουσία, δεν διέθεσε τίποτε για τον αγώνα. Ποτέ δεν αποδείχθηκε, ότι ήταν μέλος τής Φιλικής Εταιρείας, όπως δήθεν αφήνουν να διαφανεί οι κατά καιρούς διάφοροι αναξιόπιστοι βιογράφοι του.
Γράφτηκε στη Νομική Σχολή Ιταλικού πανεπιστημίου, αλλά δεν αποφοίτησε, παρ΄ όλο, που διέθετε όλα τα απαιτούμενα υλικά μέσα.
Ουδέποτε απόκτησε οικογένεια, ούτε είχε ποτέ του σχέσεις με γυναίκα. Διακρινόταν για τη βαρύθυμη νωθρότητά του. Ήταν ευερέθιστος, ιδιότροπος, μισάνθρωπος, ακοινώνητος, δυσπρόσιτος, δύσπιστος προς τούς γνωστούς του, αλλά και άβουλος ένας οκνηρός και αργόσχολος πλούσιος, που μεθούσε, ένας αλκοολικός.
Ο εβραϊκής καταγωγής πλούσιος πατέρας του, τού είχε αφήσει μεγάλη κληρονομιά, η οποία όμως, διεκδικήθηκε κι από διάφορους άλλους. Η μοναδική του έγνοια σε όλη του τη ζωή ήταν να μην χάσει στα δικαστήρια την μεγάλη περιουσία αυτή και τίποτε άλλο.
Άραγε έχετε διαβάσει και τις 158 στροφές του Ύμνου εις την Ελευθερία όπου ως γνωστόν οι 2 πρώτες στροφές αποτελούν τον Εθνικό μας ύμνο ; Κι όμως ο "εθνικός" μας ποιητής υμνεί Μωυσή, Ααρών και λοιπούς εβραίους ..... Η επανάσταση του '21 δεν τελείωσε... Συνεχίζεται αδέρφια !!!
118. Ἄ! γιατί δὲν ἔχω τώρα
τὴ φωνὴ τοῦ Μωυσῆ;
Μεγαλόφωνα, τὴν ὥρα
ὅπου ἐσβηοῦντο οἱ μισητοί.
119. τὸν Θεὸν εὐχαριστοῦσε
στοῦ πελάου τὴ λύσσα ἐμπρός,
καὶ τὰ λόγια ἠχολογοῦσε
ἀναρίθμητος λαός.
120. ἀκλουθάει τὴν ἁρμονία
ἡ ἀδελφή του Ἀαρών,
ἡ προφήτισσα Μαρία,
μ᾿ ἕνα τύμπανο τερπνόν,
156. Δεν ακούτε; Εις κάθε μέρος
σαν του Αβέλ καταβοά
δεν είν’ φύσημα του αέρος
που σφυρίζει εις τα μαλλιά.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια