Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Ο ΝΩΟΝ ΝΩΕΙΤΟ..

 

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Ο ΝΩΟΝ ΝΩΕΙΤΟ..






Διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας που ξεκίνησε να προβάλλεται τον Φεβρουάριο 2024, με τον γενικό τίτλο «Αυτή είναι η Εθνική μας Τράπεζα», αποκαλύπτει μια νέα αντίληψη της τράπεζας για την πατρίδα και την οικογένεια.
Λέει, λοιπόν, η διαφήμιση ότι «σήμερα η πατρίδα σου δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά» και, την στιγμή εκείνη, στο άκουσμα της πατρίδας, προβάλλεται ένα άτομο αφρικανικής καταγωγής. Στη συνέχεια, η διαφήμιση συμπληρώνει ότι «και η οικογένεια είναι αυτοί που σε περιμένουν σπίτι» και δείχνει μια γυναίκα που επιστρέφοντας σπίτι την περιμένει ένας σκύλος και μια άλλη γυναίκα.
Μα φυσικά! Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό κάποιου, στο άκουσμα της πατρίδας μας, είναι ένας οικονομικός μετανάστης αφρικανικής καταγωγής. Και, στο άκουσμα της οικογένειας, ένα ζευγάρι γυναικών που συζούν κι έχουν σκύλο. Αυτή είναι πλέον η πατρίδα και η οικογένεια για την Εθνική Τράπεζα.
Τα μηνύματα αυτά δεν είναι τραπεζικά ή οικονομικά, αλλά πολιτικά και ιδεολογικά που, όλως τυχαίως, συμπίπτουν με τη εξτρεμιστική νεοταξίτικη ατζέντα της ‘αφύπνισης’ (woke).

Δεν υπάρχουν σχόλια