Πολύς ντόρος γίνεται για την κλιματική αλλαγή και πολύ σκόνη σηκώνεται, για να κρύβει την αλήθεια. Πρέπει σώνει και καλά να πιστέψουμε πως ο πλανήτης υποφέρει και κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή, που τελευταία ονομάστηκε κλιματική κρίση. Ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ αυτών που αποδέχονται την ιστορία και των αρνητών. Θεωρίες συνομωσιολογίας και μελέτες εκατέρωθεν, προξενούν πονοκέφαλο στον κόσμο που ακούει, διαβάζει και συμπέρασμα δεν βγάζει.


Έχουμε μια γενική εντύπωση και γνώμη για τα κλιματικά φαινόμενα, αλλά θεωρώ πως η αλήθεια είναι κρυμμένη  και η διόγκωση του φόβου στους πολίτες, είναι έργο σκοτεινών κύκλων.

Προσωπικά δεν πιστεύω στην κλιματική αλλαγή-κρίση (έχω τους λόγους μου), αλλά αυτό δεν πρέπει να σας επηρεάζει. Απλά σήμερα θα ασχοληθούμε με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Έπεσε στην αντίληψη μου και διάβασα ανάρτηση του έγκριτου καθηγητή κ Άκη Τσελέντη, για το θέμα. Και ομολογώ πως η τοποθέτηση του είναι άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική για τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται και συμπλήρωσαν τις γνώσεις μου, που σας τις μεταφέρω.

Για μια μπαταρία επιβατικού οχήματος βάρους 400kg, απαιτούνται 250 τόνοι χώματος. Το μηχάνημα εξόρυξης καταναλώνει 264 λίτρα καυσίμου την ώρα.
Παράγονται δε, 26,5kg λιθίου, 30 λίβρες νικελίου, 48,5kg μαγγανίου, 15kg κοβαλτίου, 200kg αλουμινίου, γραφίτης, χαλκός και άλλα μέταλλα.
Η επεξεργασία αυτών των υλικών αφήνει τοξικά απόβλητα, που σίγουρα επιστρέφουν στην γη. Κίνα και Αφρική είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αυτών. Στην Αφρική δε, μεγάλο μέρος της διαδικασίας εξόρυξης, εκτελείται από παιδιά.
Για την παραγωγή τους καταστρέφουμε το υπέδαφος (ορυχεία, μεταλλεία) και μιλάμε για προστασία του περιβάλλοντος.
Μια μπαταρία έχει χρόνο ζωής 8-10 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα. Και το κόστος αντικατάστασης κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 10.000 δολάρια.
Σίγουρα μένετε έκπληκτοι με τις πληροφορίες αυτές, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Είναι, λοιπόν, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτά που θα σώσουν τον πλανήτη;; Για να απαντήσετε αναλογιστείτε πόσα βαπόρια κινούνται στις θάλασσες με χρήση ορυκτών καυσίμων. Μετρήστε τα αεροπλάνα που πετάνε καθημερινά. Τι καύσιμα χρησιμοποιούν;; Εδώ βλέπουμε καθαρά, μια αναντιστοιχία  που φέρνει τους ανθρώπους σε κρίση πανικού για το μέλλον τους.

Η φύση κάνει τον κύκλο της. Και οι κύκλοι που πέρασαν είναι πολλοί και μας άφησαν στοιχεία άκρως διαφωτιστικά . Η μανία και προπαγάνδα για την κλιματική αλλαγή-κρίση, που γιγαντώνεται σήμερα, είναι ύποπτη.

Δεν μένει παρά να ενδιαφερθήτε και να ερευνήσετε.

Υ.Γ. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτοαναφλέγονται εύκολα.

Χρήστος Κράγιας


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0