Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

HELLENIC REPUBLIC: ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

 

HELLENIC REPUBLIC: ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ







Πριν από 390 χρόνια ο Γαλιλέος Γαλιλέι οδηγείται στο ιεροδοκείο της Ρώμης.
Κύρια κατηγορία, που οδήγησε στην καταδίκη του το 1633, ήταν η αθέτηση του Διατάγματος του «Καταλόγου Απαγορευμένων» που δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου του 1616. Σύμφωνα με αυτό, δόθηκε εντολή στον Γαλιλαίο να μην υποστηρίξει, ούτε να υπερασπιστεί, ούτε να διδάξει με οποιονδήποτε τρόπο τη θέση του περί της ακινησίας του Ήλιου και της κίνησης της Γης.
Το «έγκλημα» του Γαλιλαίου, που έφερε στο προσκήνιο το Διάταγμα του 1616, ήταν η δημοσίευση του «Διαλόγου περί των δύο Μεγίστων Συστημάτων του Κόσμου» το 1632 όπου υποστήριζε τις θέσεις του Κοπερνίκιου δόγματος.
Η υπόθεση πήρε μυθικές διαστάσεις, έγινε σύμβολο της προσπάθειας των αυταρχικών, καταπιεστικών εξουσιών να φιμώσουν την ίδια την επιστήμη όταν οι έρευνές της (και τα αποτελέσματά τους) δεν συμβαδίζουν με τις επιδιώξεις τους.
Ποιος θα το έλεγε πως 4 αιώνες μετά η ιστορία θα ξαναζωντάνευε ως φάρσα και το «Ιεροδικείο» των σκοταδιστών που κυβερνούν την Ελλάδα θα «καταδίκαζε» το… «Εθνικό Αστεροσκοπείο»!!!!! Το έγκλημα των επιστημόνων; Κατέγραψαν την έκταση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει συντελεστεί. Δεν απέδωσαν ευθύνες, δεν μίλησαν για παραλείψεις. Απλώς μέτρησαν τα μεγέθη!
Ε αυτό ήταν! Ιερή ήταν η οργή του πρωθυπουργού, της κ. Βούλτεψη, του κ. Πέτσα (και των πληρωμένων γραφίδων τους). Ακούς εκεί να παρουσιάζουν επιστημονικά δεδομένα που δεν συμφωνούν με τον ΣΚΑΙ και την ΕΡΤ! Οπότε τους καταδικάζουμε για … «πολιτικοποίηση». Αφού δεν μας βολεύει η επιστήμη τόσο το χειρότερο για αυτήν και τους λειτουργούς της!
Περιμένουμε ανυπόμονα το επόμενο βήμα κατά των άθεων επιστημόνων. Προτείνουμε να τους γίνει έξωση από το κτήριο του Αστεροσκοπείου, στον δρόμο που χάραξε η κ. Μενδώνη για τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και οι έρευνες τους να ριχτούν στην πυρά. Αν όχι και οι ίδιοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια