Το «δεν ξεχνώ» στην ουσία ξεχάστηκε...

Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του βόρειου τμήματος της νήσου, καθιερώθηκε ένα σύνθημα, το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Απευθύνθηκε στον λαό, στους πολίτες, που ευαισθητοποιημένοι όντες για τα εθνικά θέματα, συνέχιζαν να το διατηρούν ενεργό για κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα. Αξίζει όμως να δούμε πως εφευρέθηκε αυτή η ρήση, για ποιους λόγους και από ποιους. Και οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι πολιτικοί, που κυβερνούν την Ελλάδα. Φαίνεται παράξενο και ίσως αδιανόητο. Όμως υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι που μας ωθούν να δεχθούμε την ορθότητα αυτής της τοποθέτησης.

Πρώτα πρέπει να ενθυμηθούμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν της εισβολής και τους πρωταίτιους από Κυπριακής πλευράς, που έφεραν τον Αττίλα. Μακάριος Μούσκος(Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου). Αυτό το όνομα, κατ’ εμέ, είναι η επιτομή της προδοσίας. Κάλεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις και η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία. Γκουρμέ μαγείρεμα.Απο εδώ, στην Ελλάδα, η Κύπρος φάνταζε πολύ μακριά για βοήθεια, αφού όμως είχε αποδυναμωθεί η ΕΛΔΥΚ(ελληνική δύναμη Κύπρου). Η συνέχεια γνωστή μέχρι σήμερα, αλλά το «δεν ξεχνώ» φυτεύτηκε στο μυαλό μας και χωρίς να το καταλάβουμε δώσαμε Χάρι και ανοχή στους προδότες του Έθνους. Έκτοτε το σύνθημα ξεθώριασε και αν κανείς ενεργήσει ένα γκάλοπ, μάλλον θα συμπεράνει ότι ελάχιστοι έχουν σχέση με την ιστορία.

Και ξαφνικά τώρα, με τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τα δάση μας για να φυτευτούν ανεμιστήρες, το σύνθημα αναβίωσε και ακούγεται όλο και συχνότερα. Στρέφεται βεβαίως κατά της κυβέρνησης και του ακαταλόγιστου τύπου που παριστάνει τον πρωθυπουργό.

Τι εκφράζει, δεν μπορώ να εννοήσω. Αυτοί όλοι που το χρησιμοποιούν κατά κόρον, τι δεν ξεχνούν;; Αυτοί που ψήφισαν και έδωσαν το ακατανόητο 41 ο/ο, ερωτώ, έχουν σώας τας φρένας;; Διότι αγαπητοί μου, δεν είναι δυνατόν εντός μηνός από τις εκλογές να έχουν αλλάξει γνώμη. Δεν μετάνιωσαν, αλλά απλά για λόγους εντυπωσιασμού παριστάνουν τους αγανακτισμένους. Λεονταρισμοί άνευ ουσίας όμως, διότι έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.

Το κόμμα που κυβερνά σήμερα, έδειξε τα δόντια του την προηγούμενη τετραετία που κυβέρνησε. Επομένως ουδείς δικαιούται να πει δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα, δεν ήξερα. Κύριοι είστε συμμέτοχοι στο έγκλημα και υπόλογοι συνολικά. Οι ευθύνες κρέμονται πάνω από τα κεφάλια σας.

Υπερβήκατε την Ύβριν, την Άτιν και τώρα η Νέμεσις σας κοιτά. Δεν τελειώσαμε όμως, διότι στην συνέχεια περιμένει η Τίσις. Από αυτήν την ακολουθία δεν γλυτώνει κανείς. Το δε «δεν ξεχνώ» στην ουσία ξεχάστηκε. Απλά αναμασάτε ως δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα. Δυστυχώς πήραμε τον κατήφορο. Με μια συγνώμη δεν διορθώνεται τίποτα. Χάθηκε η αιδώς, η γυμνή αλήθεια κρύφτηκε από ντροπή και το ψεύδος ανθεί.

Αν ποτέ ενθυμηθείς ποιος είσαι, από που ήρθες και για ποιον σκοπό, τότε θα έχει ανοίξει η νόηση σου. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να βρεις αυτόν τον ωραίο, φανταστικό δρόμο, που οδηγεί στην πλήρωση και ολοκλήρωση της ανθρώπινης φυσιολογίας. 
Αν ποτέ ενθυμηθείς, θα έχεις επιτύχει όλους τους άθλους του Ηρακλή. Και αν χρειαστείς βοήθεια, θα την βρεις μπροστά σου, απλόχερα, για ανέλιξη προσωπική και του Έθνους. Η Ελλήνων Συνέλευσις εξασφαλίζει τα εχέγγυα που αναζητείς.

Χρήστος Κράγιας

ΠΗΓΗ https://esykpddm.blogspot.com/