Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΠΑΝΟΎΚΛΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΠΑΝΟΎΚΛΑ


Γεωργία Βαγενά 






ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΠΑΝΟΎΚΛΑ
Βρισκόμαστε στα 1828. Το νεοελληνικό κράτος έχει σχηματιστεί (δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί επίσημα), με κυβερνήτη του τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο χυδαίος πατριάρχης Αγαθάγγελος αποστέλλει εγκύκλιο προς τους Έλληνες, ζητώντας τους να επιστρέψουν στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Συμπεριλαμβάνει, μάλιστα, στην επιστολή του και τους όρους του ίδιου του Σουλτάνου για τον σκοπό αυτόν, ενώ παράλληλα στέλνει στην Πελοπόννησο τρεις μητροπολίτες ώστε να επηρεάσουν το ποίμνιο προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό προκαλεί την έντονη αντίδραση του ίδιου του Καποδίστρια που ξεκαθαρίζει στον Αγαθάγγελο πώς αρκετό αίμα χύθηκε για να επιστρέψουν οι Έλληνες στην πρότερη δουλική κατάσταση.
Σαν χτες 23 Μαρτίου συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον αφορισμό της Επανάστασης εκ μέρους του πατριάρχη Γρηγόριου Ε'
Στα τέλη του Ιανουαρίου το ΚΕΠΕΚ (Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους) ζήτησε με ανοιχτή επιστολή προς το πατριαρχείο Κων/πόλεως αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος, την άρση του αφορισμού της Επανάστασης από το 1821. Μέχρι σήμερα οι επαναστάτες είναι αφορισμένοι από το εκκλησιαστικό χαμαιτυπείο.
Πρόκειται για μια μιασματική εταιρία που ενδιαφέρεται πέρα και πάνω από όλα για την δική της επιβίωση, στεκάμενη σε αρλουμπολογιες πάνω από έννοιες ελευθερία, έθνος, πατρίδα, μαχητικότητα, κλπ.
Συνεχίζεις να παραμένεις δούλος την εταιρείας του Γιαχβε- Χριστού κι εναντίον της Ελλάδος;
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια