Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ο "θαυματοποιος ιερεας" ειχε ισχυρους φιλους.








Γράφει ο Kiriakos Aggelakos
Ο ιερεας ονομαζεται Δημητριος Λουπασακης και λειτουργει στους Αγιους Ισιδωρους στο Λυκαβητο. Το πορισμα της ανακρισης που διεταξε ο Ιερονυμος κρατηθηκε 5 χρονια στα συρταρια. Επι 5 χρονια ο εν λογω "ιερεας" εξαπατουσε πολλες χιλιαδες ευπιστων αφελων ή απελπισμενων και τους επειθε οτι κανει θαυματα γιατι εχει ενα σταυρο με τιμιο ξυλο. Δεν μπορω ουτε να φανταστω τα χρηματικα ποσα που αποκομισε απο τη δραστηριοτητα του. Το εκκλησιαστικο πορισμα μεταξυ αλλων τον κατηγορει για αγυρτεια, ανυπακοη, σφετερισμο, απειθια, συνομωσια, σκανδαλισμο κλπ.
Εχει φυσικα πιστους φιλους και προστατες οπως μαρτυρα η φωτογραφια.
Για τα εκκλησιατικα ας αποφασισει η Εκκλησια τα του οικου της, ουδολως με αφορουν.
Αλλα η δραση του συγκεκριμμενου "θαυματοποιου" κυριολεκτικα διελυσε τον λοφο. Χιλιαδες πιστοι συνερρεαν στις λειτουργιες, ο λοφος γεμιζε με αυτοκινητα που παρκαραν απο το Parking του Θεατρου μεχρι την περιφερειακη του Λυκαβητου, ενω δεν ελειπαν και οι πολεοδομικες παραβασεις στο ναο.
Ειχα καταθεσει ερωτηση στο Δημοτικο Συμβουλιο τον Ιουνιο του 2020 για πολεοδομικες παραβασεις στους Αγιους Ισιδωρους. Εριξαν μπετα, πλακες, κολωνες, ναι στο Λυκαβητο, ειχαν φτιαξει ακομα και ενα τεραστιο κοτετσι με κοκορια και γαλοπουλες. Ενα θεαμα αδιανοητο για τον κεντρικο λοφο της Αθηνας. Ρωτησα αν ειχε εκδοθει απο τις υπηρεσιες του Δημου η σχετικη αδεια. Η απαντηση του Δημαρχου και του αρμοδιου αντιδημαρχου ηταν η συνηθης και αναμενομενη: Σιωπη.
Βλεπετε ο "θαυματοποιος ιερεας" ειχε ισχυρους φιλους.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Δεν υπάρχουν σχόλια