Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος
ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
(με αφορμή νέα στοιχεία για το πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο)
Είναι, λένε, παράνομα τα pushbacks. Παράνομη η επαναπροώθηση δηλαδή των δουλεμπορικών πλοίων και όλων των αταυτοποίητων ομάδων που σπρώχνει παράνομα η Τουρκία στα σύνορα. Δηλαδή, είναι παράνομο να σταματάς το παράνομο!
Ποιοι το λένε αυτό; Κάτι συλλογικότητες και εκπρόσωποι κάποιων ΜΚΟ που δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα και την υποχρέωση μιας πολιτείας να φρουρεί τα σύνορα και την επικράτειά της. Δέχονται όμως με προθυμία το ζεστό χρήμα της πολιτείας αυτής...
Από πού παίρνουν πληροφορίες τα ξένα μέσα για ό,τι συμβαίνει στα σύνορα; Απο τις ίδιες συλλογικότητες και τις ίδιες οργανώσεις που στήνουν διαρκώς στον τοίχο το ελληνικό κράτος αλλά αφήνουν στο απυρόβλητο διακινητές και τουρκική στρατοχωροφυλακή. Σε καθε περίπτωση καποιοι εσκεμμένα διαστρεβλώνουν και διογκώνουν τα γεγονότα για να ταυτίσουν την αμυντική πολιτική της αποτροπής με το έγκλημα.
Πόσα εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία; Πόσα εκατομμύρια από τη Μέση Ανατολή και τη νοτιο-κεντρική Ασία θα βρεθούν στο μέλλον στη γείτονα χώρα; Πόσοι Αφρικανοί θέλουν και θα θελήσουν στο μέλλον να περάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες για μια καλύτερη ζωή;
Όλοι αυτοί, σύμφωνα με τη UNHCR, όσοι κι αν είναι, όσες δεκάδες εκατομμυρίων κι αν είναι, πρέπει να περνάνε ελεύθερα στην Ελλάδα, με όποιον τρόπο! Το ελληνικό κράτος οφείλει να τους διευκολύνει όλους ανεξαιρέτως, να τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαμονή, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιδόματα μέχρι να εξεταστεί η περίπτωσή τους. Και, για ανθρωπιστικούς λόγους, καλό είναι να εγκρίνεται έτσι κι αλλιώς, καλή τη πίστει, η αίτησή τους για άσυλο.
Μα είναι δυνατόν; Είναι ποτέ εφικτό κάτι τέτοιο;
Η υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας από Έλληνες ή οφείλεται σε αφέλεια ή στηρίζεται σε κάποιο συμφέρον (συνήθως οικονομικό -πολιτικό) ανθρώπων που καπηλεύονται την ευαισθησία ενός λαού και εκμεταλλεύονται την ψυχολογία όσων παρασύρονται άκριτα από το θυμικό τους.
Τα σκάφη των διακινητών μπαίνουν πλέον στη χώρα και από τη Μεσόγειο. Ποιοι, άραγε, υποδεικνύουν τις ακτές όπου μπορούν να αράξουν. Ποιοι, ας πούμε, τους λένε πού ακριβώς να αποβιβάσουν στα Κύθηρα; Και πώς γίνεται να ταξιδεύουν τα δουλεμπορικά με ομάδες συγκεκριμένης σύνθεσης κάθε φορά; 4-5 νήπια και κάποια που κυοφορεί είναι συνήθως το κλειδί για την είσοδο στη χώρα 40-50 νεαρών ανδρών αγνώστων στοιχείων.
☑️Αν θέλετε να διαπιστώσετε πώς μας κοροϊδεύουν, ανοίξτε τον σύνδεσμο που παραθέτω στο τέλος της ανάρτησης και διαβάστε με υπομονή. Πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με το επεισόδιο του Δεκαπενταύγουστου στον Έβρο που λέγεται πως πήρε τη ζωή από ένα πεντάχρονο κοριτσάκι.
Οι αντιφάσεις και τα κενά είναι προφανή από την αρχή αυτής της ιστορίας. Τις ανακολουθίες, τα νέα στοιχεια και τα αναπάντητα ερωτήματα για το «νεκρό παιδί» δεν μπορεί κανείς να τα αγνοήσει. Οι αφηγήσεις δεν συγκλίνουν μεταξύ τους και οι αρχικές αιτιάσεις έχουν δώσει τη θέση τους σε «ασαφή αίτια». Οι συντάκτες της Efsyn, του Channel 4 και του Spiegel επέμεναν εκείνες τις ημέρες στο ίδιο ακριβώς αφήγημα περί ελληνικής βιαιότητας, απανθρωπιάς και παρανόμων πρακτικών, τη στιγμή που αναφέρονταν στη βία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σαν κάτι το νόμιμο και αποδεκτό.
Εν τω μεταξύ, το γεγονός και τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού μπορούν να αποδειχθούν μόνο με τα αυτονόητα: δηλαδή με εύρεση, εκταφή και ιατροδικαστική εξέταση, στοιχεία που θα επέτρεπαν στην οικογένεια να διεκδικήσει τα νόμιμα. Οι γονείς του όμως «δεν θυμούνται» πού το έθαψαν. Δεν θέλουν, λένε, να το πάρουν από τη νησίδα και να το κηδέψουν ούτε επιτρέπουν τη νεκροψία. Ας μείνει δηλαδή το σώμα του έκθετο; Ας το παρασύρουν τα νερά όταν σε λίγο θα φουσκώσει το ποτάμι; Δεν είναι περίεργη αυτή η στάση;
Με μια προσεκτικότερη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι πίσω από κάθε δήλωση προσφύγων και μεταναστών για τα κρίσιμα επεισόδια, δραστηριοποιούνται κυκλώματα μεταφραστών, δημοσιογράφων, νομικών και άλλων υπαλλήλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, που η αντικειμενικότητά τους στο μεταναστευτικό δίνει την εντύπωση πως συναγωνίζεται εκείνη του Ερντογάν.
Δεν οφείλει τώρα η εισαγγελική αρχή να καλέσει για κατάθεση όλους αυτούς που διέσυραν διεθνώς το ελληνικό κράτος; Μιλάμε για πολύ γνωστά ονόματα. Από δικτυωμένους ινφλουένσερς που αναρτούσαν πυροβοληδόν, μέχρι επαγγελματίες διασώστες, δημοσιογράφους, ακόμα και βουλευτές. Να δώσουν στοιχεία και αποδείξεις ώστε να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα.
ΥΓ. Όχι, δεν είναι απαραίτητο να στηρίζει κανείς Μητσοτάκη και τους συν αυτώ για να διακρίνει τα χαρακτηριστικά του υβριδικού πολέμου μέσα στο μεταναστευτικό. Ούτε αμολάει ακροδεξιό οχετό όποιος αντιλαμβάνεται την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης και καταγγέλλει τις πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Ας λένε.
☑️Εδώ ο σύνδεσμος για το ερευνητικό άρθρο: https://www.lifo.gr/.../nea-stoiheia-kai-anapantita...
Καλό μεσημέρι, καλό απόγευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια