Ως θαυμαστές της ομορφιάς, οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν μεγάλη έμφαση στο υγιές δέρμα και χρησιμοποιούσαν φυσικές ουσίες για να το διατηρήσουν καθαρό και λαμπερό.
Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς, ήταν μια εξέχουσα μορφή στην Ελληνική μυθολογία, ενώ τα αρχαία Ελληνικά αγάλματα εξακολουθούν να θαυμάζονται για τις τέλειες γραμμές τους και την ιδανική απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος.
Τα φυσικά καλλυντικά χρησιμοποιήθηκαν ευρέως και τακτικά όχι μόνο για τη φυσική εμφάνιση αλλά και για ένα υγιές δέρμα και σώμα.
Πολύτιμα έλαια, καλλυντικές πούδρες, γυαλιστικά δέρματος, βαφές και καλλυντικά, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαία Ελληνική αγωγή ομορφιάς. Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν τα δικά τους προϊόντα περιποίησης του δέρματος χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά.
Ο Όμηρος περιέγραψε εκτενώς τις ρουτίνες περιποίησης του δέρματος ως μέρος ταφικών και πνευματικών τελετουργιών στην Ιλιάδα.
Απαραίτητα είδη περιποίησης στην αρχαία Ελλάδα
Τα τρία κύρια συστατικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να προωθήσουν την υγιή, ελκυστική επιδερμίδα ήταν το ελαιόλαδο, το μέλι και το γιαούρτι. Χρησιμοποιούσαν επίσης φρέσκα μούρα ανακατεμένα με γάλα.
Το τελευταίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή για μάσκες προσώπου. Τα συστατικά έγιναν πάστα και εφαρμόζονταν στο πρόσωπο για ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν επίσης ελιές και ελαιόλαδο ως απολεπιστικά και ενυδατικά. Επιπλέον, το ελαιόλαδο έκανε το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και υγιές ενώ πρόσθετε λίγο λαμπερό χρώμα.
Το μέλι, μαζί με το γάλα και το γιαούρτι χρησιμοποιήθηκε ως μέρος των αντιγηραντικών σκευασμάτων. Λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το μέλι βοήθησε επίσης σε ορισμένους τύπους ακμής.
Το Ελληνικό γιαούρτι είναι επίσης μια φυσική ενυδατική κρέμα που περιέχει προβιοτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας το εξαιρετικό ως αντιγηραντική μάσκα.
Το γιαούρτι κάνει καλό και στο δέρμα, καθώς αναζωογονεί το ξηρό δέρμα και κάνει θαύματα σε περιπτώσεις εκζέματος.
Οι αρχαίες Ελληνίδες θα χρησιμοποιούσαν επίσης θαλασσινό αλάτι αναμεμειγμένο με ελαιόλαδο για υγιές, απολεπισμένο δέρμα.
Το ρόδι ήταν σύμβολο καλής τύχης, ευημερίας και υγείας από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το χυμό ροδιού για τον καθαρισμό των ανοιχτών πόρων και την εξισορρόπηση του λιπαρού δέρματος.
Στην αρχαιότητα, οι αθλητές έτριβαν ολόκληρο το σώμα τους με ελαιόλαδο πριν από τον αθλητισμό ή την προπόνηση στο γυμνάσιο. Μετά την προπόνησή τους, χρησιμοποιούσαν μία Στλεγγίδα για να ξύσουν το λάδι και τη βρωμιά πριν μπουν στα λουτρά για να πλυθούν.
Η Στλεγγίδα ήταν κατασκευασμένη από μέταλλο, κυρίως μπρούτζο, και είχε σχήμα όπως το γράμμα J με μια θηλιά λαβή στο πάνω μέρος.
Το καμπύλο άκρο της ήταν πιο φαρδύ και διαμορφώθηκε σε κοίλο σχήμα για να ξύσει τα ανεπιθύμητα υλικά από το δέρμα.
Το σώμα τρίβονταν με ελαιόλαδο όχι μόνο για να προάγουν το υγιές δέρμα αλλά και για αισθητικούς λόγους.
Επιπλέον, στην πάλη, οι αθλητές έριχναν σκόνη πάνω από το λιπαρό σώμα των αντιπάλων τους, εν μέρει για να αυξήσουν το κράτημα τους στο κατά τα άλλα γλιστερό δέρμα.
Μετά από διαγωνισμούς, αυτοί οι άντρες θα έξυναν αυτές τις ουσίες από το σώμα τους χρησιμοποιώντας μία Στλεγγίδα, πιστεύοντας φαινομενικά ότι ένα καλά ξυσμένο δέρμα είναι ένα υγιές δέρμα.
Τα υπολείμματα του αθλητή ή του μαχητή πιστευόταν επίσης ότι είχαν θεραπευτικές ιδιότητες, γι' αυτό συχνά φυλάσσονταν για αλοιφές.
Οι απεικονίσεις αθλητών που χρησιμοποιούν Στλεγγίδα σε αμφορείς και γκραβούρες ήταν αυστηρά ανδρών. Το συγκεκριμένο εργαλείο συνδέθηκε τόσο συχνά με αθλητές που μερικές φορές βρισκόταν και στους τάφους τους.
Ωστόσο, μερικές φορές έχουν βρεθεί και σε γυναικείες τάφους.
https://arxaia-ellinika.blogspot.com/
https://www.e-sy.gr/programmatic-statements
ΥΓΕΙΑ
Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.
21.2. Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.
21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.
21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.
21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.
21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.
21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.
21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.
21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).
21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.
21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
https://www.e-sy.gr/programmatic-statements
ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
Η Ε.ΣΥ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 3 - ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5, ΛΑΡΙΣΑ, ΤΗΛ. 2411117889
https://athlw.blogspot.com/
https://nikos-karaventzas.blogspot.com/
ΠΗΓΗ https://athlw.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια